Nieuw seizoen Topdivisie voor Olhaco H1

Ook komend seizoen start De Witte / Olhaco heren 1 in de topdivisie. Na het fantastische debuut jaar van afgelopen seizoen werd er een keurige negende plek gerealiseerd door de mannen van trainer Dennis Luider. De veiligstelling werd gerealiseerd in de laatste fase van het seizoen waarin zinderende wedstrijden werden gespeeld in de Trasselt Arena tegen respectievelijk Zaanstad en Sliedrecht.

Een negende plek zou eigenlijk door de versterkte degradatieregeling degradatie betekenen, iets wat normaliter natuurlijk grootste onzin is als je negende wordt van de twaalf. Door terugtrekking van Alterno 1 uit de eredivisie kwam de gerechtigheid eindelijk al op de laatste speeldag naar voren zodat het seizoen met een goed gevoel kon worden afgesloten. Een groot compliment voor Luider is wel op zijn plaats voor de wijze waarop alles verloopt, reilt en zeilt.

Met Luider voor het vijfde seizoen aan het roer is ook deze zomer zonder noemenswaardig heden verlopen. Olhaco heren 1 is al jaren een stabiel en vertrouwd team voor het publiek met weinig spelersmutaties, gedoe of strubbelingen. Gesteund door het massale publiek en vele vrijwilligers zijn de wedstrijden afgelopen seizoen en hopelijk ook dit seizoen een mooie avondje Trasselt voor jong en oud.

Een groots afscheid werd georganiseerd voor de clubiconen Maarten Bisschop en Ben van Noorden met respectievelijk 14 jaar en 17 jaar heren 1 caps. Voor tegenstanders en publiek zal het een rare gewaarwording zijn om deze mannen dit seizoen niet meer binnen de lijnen te zien van de Trasselt centercourt Arena. De jeugd zal het stokje moeten gaan overnemen, met Thomas Bijl overgekomen vanuit heren 2 en Dennis Robben overgekomen van Emmen ligt er een mooie uitdaging voor Luider om dit team weer verder door te ontwikkelen.

Ondertussen is er nog steeds een wens om het team aan te vullen met een middenman, echter wordt het lastig om deze vanuit externe omgeving in te vullen dus zal er mogelijk intern naar een oplossing gezocht gaan worden. Verder zullen bekende gezichten als Kemperman, Albertoe , de gebroeders Bril, Dierdorp, Seubers, Strijker, van Timmeren en assistent Volkerink ook dit seizoen weer aan de start staan.

Aanstaande weekend vindt er gezamenlijk met de heren 2 selectie een trainingskamp plaats vanuit de standplaats camping Si es An in Balkbrug. Wedstrijden zullen gespeeld worden op zaterdag tegen Donitas 1 en Alterno 1 om volgende week de competitie te starten in sporthal Swanla te Zevenhuizen met als tegenstander VC Nesselande, dat nu CAS / VRM ZVH heet.

bron

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven