Aanpassing nethoogtes komt eraan

De aanpassing van de nethoogtes bij volleybal komt snel dichterbij. Er ligt een voorstel om met ingang van seizoen 2017-2018, vanaf de A-jeugd en hoger de nethoogtes met veertien centimeter te verhogen naar respectievelijk 2,38m en 2,57m. Dat geldt dus ook bij de indelingstoernooien (jeugd) en PD (senioren) voor komend seizoen. Onlangs is de nethoogte bij de B- en C-jeugd al verhoogt. Daar was de aanpassing ongeveer 10 centimeter.

De aanpassing van de nethoogtes komt voor uit het steeds langer worden van ons mensen. Nederlandse mannen zijn wereldwijd zelfs het langste. Gemiddeld 1,84 meter en kleine twintig centimeter meer dan een eeuw geleden. Vrouwen meten gemiddeld 1,71meter.

Het verhogen van netten bij de dames lijkt zondermeer door te kunnen gaan. Bij de heren ligt dat even iets anders. Dit omdat vele gemeenten en zaaleigenaren langlopende contracten hebben met de firma Janssen-Fritsen als leverancier van gymnastiektoestellen en andere sportattributen, waaronder de volleybalpalen. Deze zijn op dit moment te kort om de netten met veertien centimeter te laten stijgen.
Kortweg betekent dit de gemeente Hoogeveen, dat voor alle bestaande en nieuw te bouwen zalen negentien nieuwe palen aangeschaft moeten worden.
Kosten: 25.000 euro. Het is op dit moment nog niet bekend of Olhaco een deel van dit bedrag zelf op moet brengen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven