OLHACO MANNEN NAAR DE TOPDIVISIE

Hoewel de competitie al bijna drie maanden afgelopen is en de promotie- en degradatieduels allang gespeeld zijn, vinden er in de nationale divisies nog steeds de nodige wijzigingen plaats. De laatste verandering is dat Olhaco een plaats in de topdivisie heeft bemachtigd.

Olhaco ruilt van speelrecht met Peelpush; de Meijelse kampioen van de topdivisie wilde de stap naar de eredivisie niet maken maar wil in de eerste divisie uitkomen (lees hier).

Hierdoor kon Olhaco zijn gewenste promotie naar de topdivisie maken. De Hoogeveense ploeg eindigde afgelopen seizoen op de tweede plaats in de eerste divisie A, waardoor het beslissingswedstrijden voor de topdivisie tegen Volley Tilburg mocht spelen. Deze gingen verloren, maar het was de eerste gegadigde om met Peelpush van speelrecht te wisselen.

De topdivisie bestaat zodoende komend seizoen uit onderstaande twaalf teams met drie nieuwkomers: Donitas (kampioen 1A), Volley Tilburg (nummer twee 1B) en Olhaco (nummer twee 1A). Nesselande maakt als kampioen van de eerste divisie B direct de overstap naar de eredivisie; er is verder geen degradant vanuit het hoogste niveau.

De eerste speelronde is op zaterdag 24 september.

Topdivisie (mannen) 2016/2017
Donitas
HLB van Daal/DS
VoCASA
Webton Hengelo
Olhaco
Pelster/Cito
Volley Tilburg
Sliedrecht Sport
DIO/Bedum
Compaen
Zaanstad
Next Volley Dordrecht

bron

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven