Dennis Luider: “Mooie promotie olhaco”

Olhaco hield met grote interesse alle veranderingen in de eredivisie en topdivisie in de gaten. De Hoogeveense club wilde zelf graag promoveren, maar zat in de wachtkamer. Coach Dennis Luider weet sinds gisteravond eindelijk zeker dat die promotie er komt: ,,Het is mooi dat Olhaco komend seizoen in de topdivisie kan spelen.”

,,Dit is wel een unieke promotie”, vertelt Luider die sinds 2013 aan het roer staat bij de Olhaco-mannen. Sinds 2006 speelde Olhaco in de eerste divisie; dat is de beste prestatie sinds de ploeg in de jaren zestig van de vorige eeuw vijf jaar in de eredivisie actief was.

,,De promotie is ook verdiend en we hebben een mooie selectie waarmee we in de topdivisie thuishoren”, vervolgt de coach. ,,We zijn de afgelopen jaren telkens in de top vier van de eerste divisie geëindigd met grotendeels dezelfde selectie. Komend seizoen hebben we met de komst van Bert Bril een selectie van twaalf man.”

Spoedvergadering
Luider geeft aan dat Olhaco al langer op de topdivisieplaats aan het azen was. ,,Het team wil graag, het technisch bestuur van de club wil en er waren al wat financiën voor vrijgemaakt. Het hing vooral nog af van organisatorische zaken.”

,,De club was er al wel mee bezig; ze wisten dat de mogelijkheid bestond toen we beslissingswedstrijden moesten spelen. Toen lukte het helaas niet, maar we wisten wel dat er het één en ander boven ons gebeurde.”

Nesselande vulde maandag de vrijgekomen eredivisieplaats in, waardoor er voor Olhaco ruimte kwam in de topdivisie. Luider: ,,Gisteren was er een spoedvergadering van het bestuur. We hebben een indelingsletter gekregen waardoor we vijf keer samen spelen met dames 1 en dat zorgt voor organisatorische zaken die opgelost moesten worden. Maar het bestuur heeft gisteravond groen licht gegeven.”

bron

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven