Heren Olhaco naar volgende bekerronde na winst op Exstudiantes

Hoogeveen – De heren van Olhaco hebben de volgende bekerronde bereikt door een 3-1 zege op eerste divisionist Exstudiantes uit Groningen. Olhaco had het best lastig met de gasten, maar sleepte er een zege uit, waardoor de ploeg van trainer Xander Arling met een goed gevoel de competitie in gaat.

Door Reinier de Boer

Olhaco en Exstudiantes hadden hun eerste bekerwedstrijd tegen Lycurgus 3 met 3-1 gewonnen, waardoor de beslissing over wie er verder mocht bekeren, in het onderlinge duel viel. Olhaco startte met Joris Weulink, Sander Kemperman, Rens Meijer, Bart Mulder, Max Veldhuizen, Tim Veldhuizen en libero Alex Dijkstra. De thuisclub speelde sinds lange tijd niet op centrecourt, omdat de dames van Olhaco ook op hetzelfde tijdstip in de sporthal speelden. In de beginfase kon Olhaco moeilijk los komen van het taaie Exstudiantes, dat gelijkwaardig was. Na 13-12 sloeg Olhaco een gaatje mede door Sander Kemperman naar 19-14. Olhaco scoorde veel via het midden en Sander Kemperman beëindigde de eerste set via een ace: 25-16.

In de tweede set leek er bij 16-12 niets aan de hand. Daarna raakte de thuisclub van slag en liet de gasten terugkomen in de set. Het werd 16-18, waarna een spannende ontknoping ontstond. Na 23-23 zorgde een foute opslag en een blok op Sander Kemperman voor de verrassende 23-25 winst voor de bezoekers. Daardoor kwam er toch even druk te staan op de thuisclub, dat de favoriet was in dit duel. In de derde set ging de strijd tot 12-11 gelijk op. Daarna maakte Sander Kemperman het verschil. In de slotfase scoorde ook Rens Meijer enkele belangrijke punten, waardoor de derde set via 25-19 naar Olhaco ging. Ook in de vierde set was het onderlinge verschil tussen de Topdivisionist en de eerste divisionist niet echt groot. Tot 21-18 kon het goed verdedigende Exstudiantes bijblijven, maar door fouten liep Olhaco weg naar 25-21 en boekte een 3-1 zege.

Uiteindelijk deed Olhaco wat het moest doen, maar toch was het niet allemaal even overtuigend. ,,Het was inderdaad een lastige wedstrijd,” zegt Olhaco-trainer Xander Arling. ,,Zij waren niet volledig, omdat bijvoorbeeld Sam Gortzak er niet was en dat scheelt nogal. Het liep nog niet altijd even goed bij ons, maar ik ben wel blij dat we gewonnen hebben. Je weet dat zo’n wedstrijd tegen een goede tegenstander complex kan worden. Ik heb veel gewisseld en dat is ook mooi. Zo vind ik het prachtig dat ik de 15-jarige Jan Kemkers als libero kon inzetten. Met ingang van het nieuwe seizoen hebben we in Alex Dijkstra een vaste libero en dat is een absolute meerwaarde. Ik denk dat we beter zijn dan vorig seizoen. De beker is leuk, maar ik vind de competitie belangrijker.” Zaterdag begint de competitie voor de heren van Olhaco met een lastige uitwedstrijd bij Huizen 2. Deze ploeg promoveerde uit de eerste divisie en bereikte ook de volgende bekerronde, ondanks een 3-2 nederlaag tegen Vives.

Olhaco-Exstudiantes 3-1 (25-16, 23-25, 25-19, 25-21)

Scroll naar boven