Acht finalisten Stratenvolleybalkampioenschap zijn bekend

Ook tweede wedstrijdronde is geslaagd volleybalfestijn

Hoogeveen – Het teruggekeerde stratenvolleybalkampioenschap in Hoogeveen is een schot in de roos, want de twee wedstrijdavonden deze week op maandag en donderdag waren een enorm succes. Ook donderdag trok de tweede wedstrijdronde volle tribunes en twaalf enthousiaste teams maakten er in sporthal Trasselt een geslaagd volleybalevenement van. De straten Aletta Jacobshof, Alver, De Wanne en Atalanta plaatsten zich als laatste voor de finale van zaterdag 22 juni. Zij strijden dan met Winde, Edelhert 1 en 2 en De Schoof 2 om de titel stratenvolleybalkampioen van Hoogeveen.

Door Reinier de Boer

Sinds 2009 bestaan er in Hoogeveen geen stratenvolleybalkampioenschappen in de wijken meer. Na vijftien jaar hebben Nadine Knol, Sjoerd Cnossen en Mark Werkman het initiatief genomen het stratenvolleybal terug te laten keren in Hoogeveen en hoe? Op maandag 17 juni vond de eerste wedstrijdronde met twaalf teams plaats. Donderdag 20 juni volgden de overige twaalf teams. Het valt op dat de ploegen voornamelijk uit de wijken in De Weide en Erflanden afkomstig zijn.

Dat het een succesformule is, bleek maandagavond al in een volle sporthal Trasselt. Donderdag was het niet anders. De tribunes zaten weer vol met veel buren en andere belangstellenden, die de teams hartstochtelijk aanmoedigden. Er werd in twee poules van elk zes teams gespeeld, zodat elke ploeg vijf wedstrijden van twaalf minuten afwerkte. De teams bestonden in de meeste gevallen uit spelers die affiniteit met volleybal hebben. De basis was aanwezig, waardoor er lange rally’s ontstonden en er vaak voor elk punt gestreden moest worden. Donderdag kwamen twaalf ploegen uit de poules 3 en 4 in actie.

Poule 3 bestond uit De Schoof 1, Atalanta, Kolblei, Van Echtenstraat, Alver en De Vlegel. Alver werd met de maximale score poulewinnaar en plaatste zich direct voor de finale. In Poule 2 speelden Aletta Jacobshof, Rietgans, De Wanne, Egel, Hennepkamp en Boommarter tegen elkaar. De Aletta Jacobshof met veel volleybalervaring in de ploeg won alle vijf wedstrijden en werd eerste en gaat ook door naar de finale.

De andere twee finalisten kwamen uit de kruisfinales tussen de nummers twee en drie van de twee poules. In de eerste kruisfinale won De Wanne met 2-0 van De Vlegel, dat de prijs ontving voor het leukste tenue van de avond.  In de andere kruisfinale versloeg Atalanta Rietgans met 2-0 en is ook finalist.

Zaterdag starten de poulewedstrijden om 16.00 uur, waarna om 19.00 uur de grote finale plaatsvindt. Er worden twee poules van vier ploegen gevormd en de winnaars van beide poules spelen op centrecourt de grote finale. Dan wordt bekend welke straat zich een jaar stratenvolleybalkampioen van Hoogeveen mag noemen. Gezien het feit dat de titelstrijd nu al meer dan geslaagd is, is de kans erg groot dat dit kampioenschap een jaarlijks terugkerend volleybalevenement in Hoogeveen wordt. Een deelname van 24 teams was al boven verwachting, maar vanwege het grote succes hoopt men in de toekomst op meer deelnemers.