Dames Olhaco nemen revanche op Sudosa 4 Trainer Wilbert Drogt wil bij dames Olhaco blijven

Assen – De dames van Olhaco hebben na vier nederlagen op rij een 1-3 overwinning geboekt op nummer elf Sudosa 4. Daarmee nam de ploeg van trainer Wilbert Drogt revanche voor de nederlaag die het in Hoogeveen tegen de Asser ploeg leed. De onderlinge verschillen waren niet groot, maar het wilskrachtige Olhaco toonde de wil om te winnen en dat werd beloond. De setstanden waren 25-23, 23-25, 17-25 en 25-27.

Door Reinier de Boer

Olhaco had zich vorige week al veilig gespeeld en van deze partij in Assen hing dus weinig af. Wel wilde Olhaco graag winnen van de Asser ploeg, die door het ene puntje ook veilig is.  
Olhaco miste Chloë Huizenga wegens een blessure, maar Fleur van der Werf was weer hersteld van een blessure. Drogt begon de wedstrijd met Kyra Schonewille, Anouk Otten, Rosalie Kohl, Cyanne Werkman, Mirte van der Werf, Jolein de Haan en libero Fleur van der Werf. Ook in deze wedstrijd kwam de wisselvalligheid van de ploeg aan het licht. Olhaco kende nog teveel fases waarin het teveel punten inleverde. Ook kende het sterke fases waarin het vier punten op rij won. Dat begon al in de eerste set waarin Olhaco een 4-8 voorsprong uit handen gaf, waarna Sudosa 4 wegliep: 22-18. Olhaco kwam sterk terug, maar na 24-23 werd een fout haar fataal: 25-23.

In de tweede set keek Olhaco lang tegen een achterstand aan. Na 13-8 leek Sudosa 4 op weg naar opnieuw setwinst. Olhaco kwam sterk terug tot 19-22, maar leek de set door de vingers te laten glippen bij 23-22. Twee klappen van Anouk Otten en een ace van Mirte van der Werf zorgden alsnog voor setwinst: 23-25. In de derde set startte Stephanie Stienstra voor Jolein de Haan. De derde set was de beste van de gasten, die de gehele set een voorsprong pakten via 1-5, 14-17, 17-22 en 17-25. Olhaco gooide haar ziel en zaligheid in de strijd en die gretigheid werd beloond met een 1-2 voorsprong. De vierde set liet opnieuw een wisselvallig Olhaco zien. Na 8-2, 13-7 en 16-13 dreigde even een vijfde set. Olhaco verdedigde goed en de wedstrijd werd gekenmerkt door zeer lange rally’s. De gasten kwamen terug tot 19-23, waarna een spannende slotfase aanbrak. Een goede opslagserie leverde 23-23 op en bij 25-24 was Sudosa 4 dichtbij een vijfde set. Het pleitte in deze derby voor Olhaco dat het zich niet gewonnen gaf en via Cyanne Werkman en Anouk Otten alsnog de vierde set via 25-27 in de wacht sleepte.

De opluchting en blijdschap waren groot bij de Hoogeveense dames, die door de vier punten ineens van de tiende naar de zevende plaats stegen. Olhaco-trainer Wilbert Drogt was blij met de zege en liet weten in principe ook volgend jaar trainer van Dames 1 van Olhaco te zijn. Dyonne Kroezen gaf eerder al aan volgend seizoen bij Olhaco te gaan spelen.

Sudosa 4-Olhaco 1-3 (25-23, 23-25, 17-25, 25-27)     

Scroll naar boven