Heren Olhaco pakken punt bij Pegasus

Nijmegen – De heren van Olhaco hebben een 3-2 nederlaag geleden tegen debutant en middenmoter Pegasus in Nijmegen. Olhaco wilde revanche voor de 0-3 nederlaag in Hoogeveen, maar hield na een goed gespeelde wedstrijd een punt aan de wedstrijd over. De setstanden waren 30-32, 25-21, 22-25, 25-16 en 15-11. Olhaco blijft laatste, maar kwam wel gelijk in aantal punten met Hengelo, dat het zaterdag treft. 

Door Reinier de Boer

Olhaco-trainer Xander Arling vond dat zijn ploeg goed gespeeld had en dat er meer ingezeten had dan het ene punt. ,,We hebben een goede wedstrijd gespeeld, maar zij ook. Het verschil tussen beide ploegen was niet groot. Er had iets meer in gezeten, maar uiteindelijk mag je nog blij zijn met een punt. Het is jammer dat we een 1-2 voorsprong niet uit konden breiden.”

Olhaco startte met Bert Bril, Tim Veldhuizen, Alwin Mijnheer, Sander Kemperman, Rens Meijer, Christiaan Boer en libero Joris Weulink. Thijs van Noorden was afwezig en libero Bart Mulder was de hele week ziek geweest. Daardoor koos Arling in deze wedstrijd voor spelverdeler Joris Weulink als libero. Olhaco speelde een goede eerste set en kwam ver voor, maar het liet Pegasus terugkomen. Toch won Olhaco de spannende eerste set met 30-32.

,,In de tweede set speelden we ook goed en ging het lang gelijk op, maar verloren we de set met 25-21.” In de derde set bracht Arling Max Veldhuizen voor Tim Veldhuizen en Bart Mulder voor Christiaan Boer. Dat pakte goed uit, want Olhaco won de set met 22-25 en de gasten leken op weg naar een 1-3 winst. ,,In de vierde set kregen we de wedstrijd passend niet onder controle en leden we een grote 25-16 nederlaag.”

Daardoor was een vijfde set noodzakelijk en ook in die set ging de strijd lang gelijk op. ,,Tot 8-8 was de strijd gelijkwaardig, maar daarna maakten we een paar fouten, waardoor de vijfde set zo voorbij was. Ik hou een gemengd gevoel aan de wedstrijd over. We hebben goed gespeeld en hadden een kans op de winst, maar toch mogen we achteraf blij zijn met een punt. Zij verdedigden veel en speelden een snel spel.” Ook in deze wedstrijd zorgde de 43-jarige Sander Kemperman voor de meeste punten voor Olhaco.

Pegasus-Olhaco 3-2 (30-32, 25-21, 22-25, 25-16 en 15-11)       

Scroll naar boven