Libero Thijs Ipema gaat naar Olhaco

‘Ipema is een buitenkans voor Olhaco’

Hoogeveen – De heren van Olhaco zijn druk bezig een Topdivisiewaardig team samen te stellen. Na de komst van de jeugdige talenten Quinten Groenewold en Thomas Sleurink was trainer Menno Volkerink op zoek naar een libero. De derde aanwinst heeft de club gevonden in de 20-jarige libero Thijs Ipema uit Vries, die afgelopen seizoen in de Topdivisie bij DIO/B speelde.

Daarmee komt het aantal spelers bij Heren 1 van Olhaco op negen. De selectie is nog niet rond en de club zoekt nog enkele spelers. Na het vertrek van libero Steffen Onvlee moest Olhaco op zoek naar een vervanger. Thijs Ipema speelde afgelopen seizoen voor DIO/B, maar komend seizoen komt hij voor de kersverse Topdivisionist Olhaco uit. Trainer Menno Volkerink is blij met zijn nieuwe libero. ,,Ja. Thijs is een buitenkans voor ons. Hij is een mooie versterking. Hij staat achter ons programma en onze ambities. We gaan bijvoorbeeld drie keer in de week trainen en dat spreekt hem onder andere aan. De organisatie staat bij Olhaco en dit alles past goed bij hem. Ik denk dat hij ook komt, omdat de ervaren libero Jheffry Albertoe bij ons assistent-trainer is geworden. Die kan hem veel leren.”

Thijs Ipema wist van de club Olhaco nog niet zoveel. Door een inspirerend verhaal van trainer Volkerink koos hij voor de Topdivisionist. ,,Eerlijk gezegd wist ik nog niet zo veel van Olhaco. Ik heb wel een oefenwedstrijd tegen het eerste herenteam gespeeld. Ook was ik redelijk op de hoogte van de voortgang van het eerste herenteam en dat ze zijn gepromoveerd naar de Topdivisie. Ik ben wel verrast dat er zoveel jeugdteams zijn. Ik dacht eigenlijk dat de vereniging kleiner was.” Ipema was al langer in contact met de trainer van Donitas, Arno van Solkema. ,,Hij wilde graag dat ik voor Donitas zou spelen afgelopen seizoen, maar ik had een goed eerste seizoen bij DIO/Bedum gedraaid. Omdat de teams op hetzelfde niveau speelden besloot ik bij DIO/B te blijven. Ik heb de rest van het seizoen wel bij Donitas mee getraind en dat beviel zo goed dat ik besloot na een moeizaam jaar bij DIO/B de overstap te maken naar Donitas. Ook omdat er bij DIO maar een paar spelers overbleven.” Ook had hij contact met Eredivisionist Lycurgus uit Groningen. ,,Ja, in april was er nog overleg met Lycurgus voor een mogelijke plek als tweede libero. Bij Lycurgus draai ik nu ongeveer vijf jaar mee in het talentenprogramma. Het nadeel was dat ik daar hoogstwaarschijnlijk niet veel aan spelen toe zou komen wat ik gezien mijn leeftijd wel belangrijk vind. Van spelen leer je toch het meest.” Ipema leek komend seizoen bij Donitas te gaan spelen. ,,Ik had in principe toegezegd bij Donitas, maar enkele weken geleden viel een deel van het team ineens weg. Dat was wel even schrikken. Toen duidelijk werd dat Arno van Solkema ook zou stoppen als trainer/coach, gaf dat de doorslag om verder te kijken naar andere verenigingen.” Zo kwam hij bij Olhaco terecht. ,,Menno heeft een toelichting gegeven over hoe hij het komend seizoen vorm wil geven en wat mijn rol daarin zal zijn. Dit sprak me heel erg aan, want mijn persoonlijke doelen passen heel goed binnen de doelen en mentaliteit van het team. Ook de combinatie van ervaren spelers en jong talent vind ik heel aantrekkelijk. Daarnaast is Jheffry Albertoe, oud-Eredivisie libero, assistent-trainer. Ik denk dat ik veel van hem kan leren en grote stappen kan maken om me zo verder te ontwikkelen en het team verder te helpen. Mijn verwachtingen zijn niet dat we direct naar de Eredivisie zullen promoveren, maar we gaan ook zeker niet voor spek en bonen meedoen. Ik kijk erg uit naar het nieuwe seizoen. Ik hoop dat ik van de sfeer en ambiance in sporthal Trasselt net zo kan genieten als in sporthal De Beemden in Bedum, maar dat komt vast helemaal goed,” verwacht Ipema.


Bij de foto: Thijs Ipema (tweede van rechts) in actie als libero bij DIO/B. (foto: Marieke Ipema)

Tekst door Reinier de Boer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven