Clubactiefplan

Samen zijn wij Olhaco. Samen genieten we iedere keer weer van dat fantastische spelletje: volleybal. Of je nu speler, ouder, supporter of vrijwilliger bent, iedereen beleeft plezier aan onze mooie sport. Om samen te kunnen volleyballen moet er veel gebeuren. Dat is vaak zichtbaar, zoals de scheidsrechter die de wedstrijd in goede banen leidt of degene achter de bar in de kantine die jouw kopje koffie inschenkt. Maar er is ook veel wat niet zichtbaar is. Daarbij valt te denken aan de diverse commissies die vergaderen als er niemand traint, of die thuis achter de laptop het werk verzetten. En wat dacht je van de wedstrijdcommissaris die zorgt dat het wedstrijdschema klopt en wedstrijden indien nodig verzet worden? En van degene die sponsoren zoekt tijdens zijn werkweek om voor voldoende financiële middelen voor de club te zorgen? Ook zij zetten de schouders eronder. Want we doen het samen.

Doe je mee?

Omdat we het als bestuur belangrijk vinden dat we het samen blijven doen is enige jaren geleden het clubactief plan gestart. Om voldoende actieve vrijwilligers te behouden was en is het nodig om onze senioren leden te vragen zich actief in te zetten voor onze club. Dit doen zij door het vervullen van diverse taken. Dat werkt redelijk goed, maar helaas doet niet iedereen mee en daarnaast blijft het lastig om met deze groep alle taken te vervullen. We blijven daarom continu op zoek naar vrijwilligers.

Ben je een nieuw lid en heb je je nog niet aangemeld voor clubactief? Of lijkt het jou als ouder of supporter leuk om Olhaco ook te ondersteunen? We kunnen alle handen gebruiken! Je kunt je via secretaris@olhaco.nl aanmelden in het algemeen of voor een specifieke taak. Weet je niet zo goed wat je wilt doen? Geef aan wat je leuk vindt of wat voor werk je doet en we denken graag met je mee.

Toelichting clubactief

Het clubactief plan werkt als volgt:

  • Alle senioren die in de Nevobo competitie uitkomen (18+) melden zich aan voor taken om 100 punten te behalen, zodat ze voldoende actief zijn voor de club.
  • We spreken met elkaar af dat je voor een taak waarvoor je je hebt opgegeven, zoals kantinedienst, je op naam wordt aangewezen.
  • We spreken ook met elkaar af dat je binnen je team regelt wie er zaaldienst heeft, wie van het team de velden komt opbouwen en wie later op de dag het centercourt komt opbouwen, wie gaat tellen en ook wie er komt tellen bij de dames of heren 1 wedstrijd. Voor het fluiten van een wedstrijd zal je door de wedstrijdcommissie aangewezen worden.
  • Ben je verhinderd, voor welke taak dan ook, dan ben je zelf verantwoordelijk om voor een vervanger te zorgen en je geeft door wie je vervanger is.
  • We spreken ook met elkaar af dat het bestuur de mogelijkheid heeft, je het spelen van een thuiswedstrijd te onthouden als je zonder meer niet verschenen bent voor een taak of je niet aanmeldt voor taken.
  • We gaan ervanuit dat als je lid blijft, je de taak waarvoor je je hebt opgegeven blijft voldoen in het nieuwe seizoen. Als je iets anders wilt doen geef je dit op tijd aan.
  • Ouders, supporters en leden die (nog) niet mee hoeven te doen aan clubactief maar dit wel willen kunnen zich vrijblijvend aanmelden om ook actief te worden voor onze club.

Bekijk hier het clubactiefplan met alle taken.

Wanneer je niet meedoet aan clubactief

Ben je spelend in een dames- of herenteam in de Nevobo competitie? Dan verwachten we dat je meedoet aan clubactief. Meld je je niet aan voor een taak? Of kom je niet opdagen bij jouw taak? Dan zijn er helaas consequenties. We hopen natuurlijk dat dit niet nodig is.

1ste keer niet verschenen voor een taak:             belletje van de voorzitter
2e   keer niet verschenen voor een taak:              waarschuwing en we informeren de trainer/coach
3e   keer niet verschenen voor een taak:              de eerstvolgende thuiswedstrijd mag je niet spelen

Ook krijg je na 3 keer niet komen opdagen een uitnodiging voor een gesprek met het bestuur en zal je de vraag voorgelegd krijgen of je nog wel lid wilt blijven van Olhaco.

Aanmelden en vragen

Wil je je aanmelden voor een taak? Of heb je vragen over clubactief? Neem dan contact op via secretaris@olhaco.nl.

Je kunt natuurlijk ook direct contact opnemen met een voorzitter als je vragen hebt over een specifieke taak of over wat de commissie doet.

Scroll naar boven