Dames Olhaco verliezen eerste uitwedstrijd bij VVH

Harderwijk – De dames van Olhaco hebben de goede lijn van de eerste wedstrijddag niet
kunnen voortzetten. De eerste uitwedstrijd bij VVH in Harderwijk leverde een 3-1 nederlaag
op via 25-17, 25-22, 25-19 en 27-29. Olhaco speelde een moeizame wedstrijd en moest in
VVH haar meerdere erkennen.

Door Reinier de Boer

,,Vanaf de start van de wedstrijd was het een moeizame wedstrijd voor ons,” geeft Olhaco-
trainer Wilbert Drogt aan. ,,We hadden veel moeite met de tegenstander, die snel speelde met
veel servicedruk. Hierdoor kwamen we eigenlijk geen moment in ons eigen spel en hadden
we het moeilijk de opdrachten uit te voeren. Ook diverse wisselingen hadden helaas geen
echte impact. Uiteindelijk hebben we de laatste set na hard werken toch nog weten binnen te
halen.” VVH was een onbekende tegenstander, die op de eerste wedstrijddag met 3-1 van
Salvora verloor.

Olhaco startte de eerste uitwedstrijd van het seizoen met Kyra Schonewille als spelverdeelster. Het zestal werd gecompleteerd door Delisa Nijstad, Leonie Roeda, Rosalie Kohl, Mirte van der Werf, Cyanne Werkman en libero Fleur van der Werf. In de eerste set bleek VVH te sterk voor de Hoogeveense dames. De eerste set ging ruim via 25-17 naar de thuisclub. In de tweede set kon Olhaco iets meer tegenstand bieden. Het kon lang bijblijven, maar het energieke VVH was na de twintig punten iets koelbloediger en sleepte de tweede set via 25-22 binnen. Ook in de derde set kon Olhaco niet echt in haar spel komen. Door de servicedruk van VVH kwamen de gasten te weinig aan goed aanvalsspel toe. De derde set
ging ook ruim naar VVH. Deze keer werd het 25-19.

Even dreigde een ruime nederlaag, maar het pleitte voor de Hoogeveense dames dat het de wil uitstraalde nog een punt mee te nemen naar huis. De ploeg knokte zich in een zeer spannende slotfase naar een nipte 27-29 wint, waardoor de ploeg kon voorkomen puntloos de sporthal te moeten verlaten. Uiteindelijk was er bij Olhaco toch tevredenheid over het bepaalde punt. Door de nederlaag zakte Olhaco naar de zesde plaats met vijf punten uit twee duels. VVH steeg naar de vijfde plaats met ook vijf punten uit twee wedstrijden. Zaterdag speelt Olhaco thuis tegen Dynamo Apeldoorn 3 dat nog maar een duel speelde en die met 4-0 won.

VVH-Olhaco 3-1 (25-17, 25-22, 25-19, 27-29)