Heren Olhaco gaan onderuit tegen sterk Alterno

‘Er zit een stijgende lijn in ons spel”

Hoogeveen – De heren van Olhaco hebben het thuispubliek niet op de eerste thuiszege kunnen
trakteren. De ploeg van trainer Xander Arling leed een 1-3 nederlaag tegen promovendus
Alterno uit Apeldoorn. De setstanden waren 19-25, 23-25, 25-23 en 21-25. Arling vond dat
zijn ploeg goed gespeeld had, maar hij gaf toe dat Alterno beter was.

Door Reinier de Boer

Na de 3-0 nederlaag bij Huizen 2 wilde Olhaco in de thuiswedstrijd tegen Alterno graag iets
rechtzetten. Arling startte de eerste set met Joris Weulink, Sander Kemperman, Tim
Veldhuizen, Alwin Mijnheer, Bart Mulder, Rens Meijer en libero Alex Dijkstra. Olhaco
speelde in de eerste set niet slecht, maar miste de aansluiting wegens enkele succesvolle
serviceseries van de gasten. ,,We kregen een paar serviceseries tegen en dat duurde te lang. Ik
heb Christiaan Boer ingebracht voor Bart Mulder en hij loste passend veel op. Hij viel goed
in.” Het verschil waren de serveseries, waardoor de eerste set via 19-25 naar Alterno ging.

In de tweede set was het verschil miniem en kwam Olhaco met 22-20 voor. Toch kon het deze
voorspong niet verzilveren en bij the big points was Alterno net iets stabieler en won de
tweede set alsnog via 23-25. ,,We hadden bij die voorsprong niet het lef om door te zetten.
Zoals wel vaker bij ons het geval is, konden we de big points net niet binnen halen. We waren
deze set wel heel dichtbij, maar het was toch weer net niet.” In de derde set speelde Olhaco
haar beste set van de wedstrijd. ,,Onze servicedruk was goed en we blokkeerden beter,” zegt
Arling. Het werd in de slotfase erg spannend en deze keer sleepte Olhaco de set wel binnen
via 25-23. Sander Kemperman was weer de smaakmaker en scoorde de meeste punten. ,,Ik
vind dat we die set terecht hebben gewonnen. Toen dacht ik dat we de vierde set ook zouden
pakken.” Dat gevoel kwam niet uit, want Olhaco begon zwak aan de vierde set. ,,Daardoor
liepen we al snel achter de feiten aan. Toen bleek Alterno een maatje te groot te zijn.” De
gasten wonnen de vierde set met 21-25, waardoor Olhaco opnieuw met lege handen achter
bleef.

Ondanks de nederlaag was Xander Arling niet ontevreden over het spel van zijn ploeg.
,,We hebben goed gespeeld, beter dan vorige week tegen Huizen 2. Alterno was echter beter
dan wij. Zij spelen een degelijk en attractief spelletje. Na de winst in de derde set is het zuur
dat je de vierde set zwak begint. We kregen enkele vreemde ballen tegen en dan is de set al
snel afgelopen. De marges zijn niet supergroot. Positief is wel dat er een stijgende lijn in ons
spel zit. We hebben hard gewerkt en dat geeft me veel vertrouwen in het vervolg van de
competitie.” Olhaco gaat zaterdag op bezoek bij Hengelo, dat haar eerste wedstrijd knap won