Dames Olhaco beginnen met zege op CSV

‘We speelden behoorlijk en netjes’

Hoogeveen – De dames van Olhaco zijn de competitie gestart met een 3-1 zege op CSV uit Zwolle. Het was geen hoogstaande wedstrijd, maar Olhaco was effectiever en degelijker. Vooral door een sterke servicedruk kwam CSV in de problemen. De ploeg van trainer Wilbert Drogt won met 3-1 via 25-21, 25-17, 22-25 en 25-15, waardoor de eerste vier punten binnen zijn.

Door Reinier de Boer

Olhaco-trainer Wilbert Drogt kijkt met een tevreden gevoel terug op de competitiestart. ,,Ja, inderdaad. In de eerste plaats, omdat alle speelsters speeltijd hebben kunnen krijgen. In de tweede plaats met een prima winst. Over het algemeen speelden we behoorlijk en netjes volleybal. Vanaf de tweede set konden we door strategische keuzes meer servicedruk wegleggen. In de loop van de eerste set stonden we veel beter op onze verdedigingsposities, waardoor ons rallyspel beter werd. Af en toe hadden we nog wel wat lange rally’s nodig om te kunnen scoren. Dat zakte wat weg in de derde set, waardoor we deze verloren. De laatste set stond weer een stuk beter in onze focus en op onze eigen eerste taken en dit vertaalde zich in winst.

Voor debutant Jenny Schaper was het een uitstekende eerste wedstrijd, vooral in passend, maar ook in verdedigend opzicht.” Olhaco miste spelverdeelster Chloë Huizenga, waardoor Drogt de wedstrijd begon met spelverdeelster Kyra Schonewille. Het zestal werd gecompleteerd door Leonie Roeda, Anouk Otten, Jenny schaper, Cyanne Werkman, Jolein de Haan en libero Fleur van der Werf. Voor het publiek was de eerste set niet echt spectaculair, want daarvoor ging er bij beide clubs teveel mis. Tot 19-18 ging de strijd gelijk op, maar daarna sloeg Olhaco een gaatje door Mirte van der Werf en Jolein de Haan naar 25-21. In de tweede set begon Olhaco sterk en kwam met 13-3 voor. CSV had geen antwoord op het aanvalsspel van de thuisclub en grossierde in fouten. Uiteindelijk won Olhaco de tweede set eenvoudig met 25-17. In de derde set kwam Rosalie Kohl voor Jolein de Haan binnen de lijnen. Olhaco kwam voor met 12-7, maar liet door eigen fouten CSV terugkomen in de set. CSV begon beter te verdedigen en beter te blokkeren, waardoor Olhaco meer moeite kreeg tot scoren te komen. Bij 21-22 leek er nog niets aan de hand, maar daarna bleek CSV stabieler en won de derde set met 22-25. Dat was toch even een tegenvaller, maar de thuisclub herstelde zich uitstekend in de vierde set. Bij CSV lukte weinig meer, want de services van Olhaco waren de gasten te vaak te machtig. Olhaco won de vierde set eenvoudig met 25-15 en pakte daarmee de eerste vier punten in de nieuwe competitie.

Zaterdag gaat Olhaco op bezoek bij RVV in Harderwijk. RVV verloor haar eerste wedstrijd met 3-1 van Salvora uit Raalte.

Olhaco-CSV 3-1 (25-21, 25-17, 22-25, 25-15) 

Scroll naar boven