Valse start voor heren Olhaco bij Huizen 2

Huizen – De heren van Olhaco hebben een valse start gemaakt op de eerste wedstrijddag van de competitie. Tegen promovendus Huizen 2 leed Olhaco een vrij kansloze 3-0 nederlaag via 25-18, 25-15 en 25-22. Olhaco miste Bert Bril en Alwin Mijnheer en de gasten konden de thuisclub alleen in de derde set bijhouden. 

Door Reinier de Boer

Uiteraard was er bij Olhaco-trainer Xander Arling teleurstelling over de 3-0 nederlaag. ,,Natuurlijk is er teleurstelling, want je wilt de eerste wedstrijd van de competitie graag winnen,” zegt hij. Huizen 2 was te sterk voor de Hoogeveners. ,,Ja inderdaad, Huizen speelde sterk. Voornamelijk serverend. Daardoor kwamen we in de passing onder druk te staan en kwamen we moeilijk tot scoren. De eerste twee sets gingen eenvoudig naar Huizen 2. De derde set begonnen we sterk, we hadden op een gegeven ogenblik een voorsprong. Huizen 2 maakte deze voorsprong echter steeds kleiner. Aan het einde van de set ging de strijd gelijk op tot 22-22, maar een sterke service van Huizen 2 zorgde voor de winst van de thuisclub.”

Olhaco startte de wedstrijd met Joris Weulink, Sander Kemperman, Tim Veldhuizen, Max Veldhuizen, Bart Mulder, Rens Meijer en libero Alex Dijkstra. Aan het einde van de set kwam Jorik Knol voor Sander Kemperman er in en Christiaan Boer voor Rens Meijer. In de tweede set bleef Christiaan Boer staan en Sander Kemperman kwam weer terug in het veld voor Jorik Knol. Aan het einde van de set kwam Rens Meijer voor Bart Mulder en Jorik Knol voor Sander Kemperman. Daar startte de ploeg de derde set mee. ,,We gaan deze week weer hard trainen en op naar komende zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Alterno.”

Huizen 2-Olhaco 3-0 (25-18, 25-15, 25-22)  

Scroll naar boven