Heren Olhaco moeten nog stappen maken

Hoogeveen – De heren van Olhaco hebben tijdens de driekamp met Hengelo en Huizen 2 niet gewonnen. De eerste wedstrijd tegen Hengelo werd met 0-2 verloren en tegen Huizen 2 speelde de ploeg van Xander Arling gelijk.

Door Reinier de Boer

De heren van Olhaco begonnen de wedstrijd tegen Hengelo met Bert Bril, Jorik Knol, Max Veldhuizen, Rens Meijer, Bart Mulder, Alwin Mijnheer en libero Alex Dijkstra. Zoals al eerder bleek, heeft Olhaco steeds moeite met de eerste set. Dat was tegen Hengelo niet anders, want er lukte zeer weinig. Maar liefst acht foute opslagen en veel foute stops en mislukte aanvallen leverde de ploeg af. Na 14-20 kwam Olhaco iets beter in de wedstrijd door vooral succesvolle aanvallen door het midden. Toch was het niet genoeg en verloor Olhaco de eerste set met 20-25. In de tweede set startte Arling met Joris Weulink, Tim Veldhuizen, Christiaan Boer, Bart Mulder, Jorik Knol, Alwin Mijnheer en libero Alex Dijkstra. Olhaco begon goed en kwam met 9-5 voor, maar de ploeg liet Hengelo toch terugkomen tot 23-23. Olhaco had setpunten bij 25-24 en 26-25, maar het liet Hengelo ontsnappen dat met 28-30 de tweede set en daarmee de wedstrijd won.

Daarna won Hengelo met 2-1 van Huizen 2 en ontmoette Olhaco daarna Huizen 2. De ploeg speelde beduidend beter dan tegen Hengelo, maar toch ging de eerste set naar de gasten via 22-25. In de tweede set slaagde Olhaco er in een set te pakken via 25-22. Daarna was er geen tijd meer voor een derde set. Xander Arling beseft dat zijn ploeg nog niet klaar is voor de competitie. ,,We moeten nog stappen maken. We moeten meer lef en branie tonen. De foutenlast op het gebied van serveren moet omlaag, maar ik ben tevreden over de aanval en de pass. Dat we nu een vaste libero hebben, bevalt zeer goed.” Zaterdag speelt Olhaco een driekamp in Nijmegen tegen Pegasus en Spaarnestad.

Dames

De dames van Olhaco trainden zaterdagmiddag, waarna ’s avonds een driekamp werd gespeeld in Ommen. De eerste wedstrijd tegen Woerden leverde een 1-2 nederlaag op. ,,Dit was een goed georganiseerde tegenstander en ze hadden een erg goede aanvalster met veel servicedruk,” zegt Olhaco-trainer Wilbert Drogt. ,,Met wat wisselingen konden we nog een set naar ons toetrekken.” De tweede wedstrijd was tegen Volco uit Ommen. ,,Teven Volco speelden we een betere wedstrijd. Deze wonnen we met 2-1. Al met al zal ons spel zeker op de belangrijkere en makkelijke momenten netter moeten zijn. De nieuwe speelsters Delisa, Jenny en Luci hebben zich deze dag op verschillende momenten goed laten zien.” Zaterdag begint Olhaco het bekertoernooi met een uitwedstrijd tegen Sneek 3 om 19.00 uur.