Sensationele bekerwinst dames Olhaco op Emmen ‘95

Hoogeveen – De dames van Olhaco hebben een sensationele 3-0 overwinning behaald op eerste divisionist Emmen ’95. De gasten waren de favoriet, maar konden die rol geen moment waar maken. Een energiek Olhaco kon vooral door een sterke servicedruk Emmen in de problemen brengen. Op de ruime zege viel dan ook weinig af te dingen.

Door Reinier de Boer

Met veel supporters op de tribune zat er de nodige spanning op dit bekerduel. Olhaco had al twee bekerduels gewonnen en had een punt meer dan Emmen ’95. Olhaco begon met Chloë  Huizenga, Mirte van der Werf, Leonie Roeda, Jolein de Haan, Delisa Nijstad, Cyanne Werkman en libero Fleur van der Werf. Emmen begon goed, maar Olhaco herpakte zich en nam een 15-11 voorsprong. Daarna begon een spannende slotfase. Na 22-21 werd het door een netfout 22-22. Na 23-23 pakte Olhaco na een rake klap en een ace de eerste set via 25-23 en die zege werd met veel vreugde begroet.

In de tweede set speelde Olhaco in dezelfde samenstelling en werd een antwoord van de gasten verwacht. Dat kwam er eerst ook, want Emmen kwam met 2-6 voor. Olhaco herstelde zich goed door sterke opslagseries van Leonie Roeda en Cyanne Werkman. De thuisclub kwam sterk terug en nam het initiatief dat een 19-14 voorsprong opleverde. In de slotfase was de servicedruk van Olhaco zodanig dat Emmen er onder bezweek en de nodige fouten maakte. Olhaco gaf de voorsprong niet meer weg en won de tweede set knap met 25-16. De twee punten waren al voldoende voor het halen van de volgende ronde, maar het ontketende Olhaco wilde meer. Tot 10-9 ging de strijd in de derde set gelijk op, maar opnieuw door goede opslagseries maakte Olhaco het verschil. Bij 23-16 kwam Emmen dichterbij tot 23-21, maar uiteindelijk won Olhaco ook de derde set: 25-21. Het feest kon daarna losbarsten, want na afloop was er een feest in de kantine ter opening van het nieuwe seizoen.

Olhaco-trainer Wilbert Drogt was blij met de zege. ,,We maakten het verschil door onze servicedruk en onze passing was beter. We bleven rustig en na de 2-0 voorsprong bleven we goed geconcentreerd in de derde set. We konden vooral in de tweede en derde set de problemen bij de tegenstander neerleggen. Ik vind deze winst erg belangrijk, want het is fijn om in het toernooi te blijven. Dit is een mooie opsteker voor de competitie.” Zaterdag begint Olhaco de competitie met een thuisduel tegen CSV uit Zwolle.

Olhaco-Emmen ’95 3-0 (25-23, 25-16, 25-21)

Scroll naar boven