Heren Olhaco winnen eerste bekerwedstrijd

Groningen – De heren van Olhaco hebben hun eerste bekerwedstrijd van het nieuwe seizoen gewonnen. De tweede divisionist Lycurgus 3 werd met 1-3 verslagen via 25-20, 14-25, 12-25 en 18-25. Olhaco maakt er tot nu toe een gewoonte van de eerste set te verliezen, maar het herstelde zich goed en pakte drie punten, waardoor zaterdag de spannende ontknoping plaatsvindt tegen Exstudiantes.

Door Reinier de Boer

Lycurgus 3 had haar eerste bekerwedstrijd met 1-3 verloren van Exstudiantes en had nog een hele kleine kans op verder te bekeren. De thuisclub begon goed, maar dat kon niet van Olhaco gezegd worden. ,,Nee, de eerste set begonnen we niet sterk,” zegt Olhaco-trainer Xander Arling. ,,Lycurgus verdedigde goed en wij hadden problemen met scoren. Door teveel fouten aan onze kant verliezen we.”

Olhaco begon de wedstrijd met Christiaan Boer, Bart Mulder, Joris Weulink, Sander Kemperman, Alwin Mijnheer, Tim Veldhuizen en libero Alex Dijkstra. Olhaco verloor de eerste set met 25-20 en in de tweede set bracht Arling Rens Meijer voor Christiaan Boer en Max Veldhuizen voor Alwin Mijnheer. ,,Na de eerste set pakken we het goed op. We begonnen te draaien. Lycurgus bleef wel sterk verdedigen, waardoor er een aantal mooie rally’s gespeeld werd. Onze passing was goed, daardoor konden we de aanvallers goed bereiken.

Drie punten in de pocket.” Olhaco won de overige drie sets met 14-25, 12-25 en 18-25. ,,In de laatste set hebben we aan het einde van de set spelverdeler Bert Bril voor Joris Weulink gebracht en Jorik Knol voor Sander Kemperman.” Zaterdag vindt de spannende ontknoping van deze bekerpoule plaats, want dan ontvangt Olhaco Exstudiantes, dat ook drie punten heeft. De winnaar plaatst zich voor de volgende ronde. Het unieke feit doet zich dan voor dat vanaf 18.30 uur de dames en de heren van Olhaco tegelijk spelen in sporthal Trasselt.


Lycurgus 3-Olhaco 1-3 (25-20, 14-25, 12-25, 18-25)

Scroll naar boven