Dames Olhaco verslaan Sneek 3 in bekerduel

Sneek – De dames van Olhaco zijn het bekertoernooi uitstekend gestart door een 1-3 zege op Sneek 3. Na een moeizame eerste set, herstelde de ploeg van trainer Wilbert Drogt zich goed en won uiteindelijk via 25-17, 18-25, 19-25 en 18-25. Trainer Drogt was dik tevreden over de eerste winst in de eerste officiële wedstrijd van het nieuwe seizoen.

Door Reinier de Boer

De eerste set verliep niet goed voor Olhaco. ,,We hadden moeite met hun service en stonden onrustig in de verdedigingsorganisatie,” zegt Wilbert Drogt. ,,Op initiatief van Jolein de Haan, die met haar service de tegenstander onder druk kon zetten, werd het beter. Daarna was Jolein bijna niet te stoppen op haar service. Kortom serverend was zij echt de uitblinkster deze wedstrijd. Dit goede voorbeeld werd door de rest van het team gevolgd, waardoor onze servicedruk omhoog ging. Ons spel werd steeds netter in de rally en er werd hard gewerkt door het hele team in de verdediging. Het team luisterde goed naar de noodzakelijke opdrachten voor uitvoering en heeft uiteindelijk verdiend een ruime overwinning geboekt, waarbij Sneek 3 eigenlijk drie sets lang geen goed antwoord had. Kortom, voor nu dik tevreden, maar zaterdag hebben we alweer een nieuwe uitdaging.” Dan wacht het tweede bekerduel in sporthal Trasselt tegen Dok uit Dwingeloo.