Heren Olhaco spelen driekamp in sporthal Trasselt Hoogeveen

De heren en dames van Olhaco zijn volop in voorbereiding op de nieuwe competitie, die op 5 oktober van start gaat. De heren speelden zaterdag in Deventer tegen Avior en Hengelo. De dames werkten in Groningen een vierkamp af met DIO/B, Donitas 3 en 4.

Door Reinier de Boer

De heren van Olhaco begonnen onlangs de voorbereiding met een oefenwedstrijd tegen Donitas, die met 3-1 werd gewonnen. In Deventer speelde Olhaco zaterdag een driekamp met de Topdivisionisten Avior uit Deventer en Hengelo. Deze ploegen komt Olhaco komend seizoen in de Topdivisie A opnieuw tegen. Olhaco startte tegen de thuisclub Avior, dat via de nacompetitie promoveerde naar de Topdivisie. Olhaco begon deze wedstrijd met Joris Weulink, Sander Kemperman, Tim Veldhuizen, Alwin Mijnheer, Christiaan Boer, Rens Meijer en libero Alex Dijkstra. Jorik Knol was nog niet fit genoeg om te spelen. ,,De eerste set begonnen we matig,” zegt Olhaco-trainer Xander Arling. ,,We verloren de eerste set nipt met 25-22. De sets erna waren we beter, deze wonnen we met 18-25 en 19-25.”

Voor oefenwedstrijden hanteert Arling een roulatiesysteem en in de andere sets kwamen ook Bart Mulder, Max Veldhuizen en Bert Bril in actie. De tweede wedstrijd tegen Hengelo werd met 1-2 verloren via 25-27, 25-20 en 23-25. ,,Het was erg close. De eerste set was weer matig, we zijn aan het onderzoeken hoe dat steeds kan. In de derde set kwamen we door een goede serie van Hengelo zeven punten achter. We hebben de hele set gewerkt om die zeven punten goed te maken, maar we verloren uiteindelijk nipt. De verschillen tussen de drie ploegen waren miniem.” Zaterdag speelt Olhaco in sporthal Trasselt een driekamp met opnieuw Hengelo en Huizen 2. Olhaco begint om 13.00 uur tegen Hengelo en speelt om 15.40 uur tegen Huizen 2.

Scroll naar boven