Heren Olhaco starten voorbereiding nieuwe seizoen met oefenwinst

Hoogeveen – De heren van Olhaco hebben de eerste oefenwedstrijd ter voorbereiding op het nieuwe seizoen gespeeld. De Topdivisionist oefende tegen eerstedivisionist Donitas uit Groningen. Bij een 2-1 voorsprong in sets en 17-10 in de vierde set werd de wedstrijd afgebroken, omdat de zaal moest sluiten. Olhaco had het moeilijk met de Groningers en het onderlinge verschil was in de eerste drie sets niet groot.

Door Reinier de Boer

Qua mutaties is het rustig gebleven bij Olhaco, want alleen Thijs van Noorden verliet Olhaco en daarvoor kwam Alex Dijkstra na een jaar afwezigheid terug. Olhaco is al enkele weken in training en alleen Jorick Knol was niet inzetbaar, omdat hij net is teruggekeerd van vakantie. Olhaco startte de eerste set met Bert Bril, Sander Kemperman, Bart Mulder, Christiaan Boer, Alwin Mijnheer, Max Veldhuizen en libero Alex Dijkstra. In de eerste set was duidelijk te zien dat de ploeg haar eerste oefenwedstrijd van dit seizoen speelde, want de automatismen waren er nog niet voldoende. De thuisclub maakte teveel fouten op alle fronten, waardoor Donitas met 19-24 voorkwam. Donitas maakte daarna enkele fouten en Sander Kemperman en Bart Mulder scoorden, waardoor Olhaco tot 24-24 terug kon komen. Toch liet Olhaco Donitas via 25-27 ontsnappen, zodat de eerste set naar de gasten ging.

In de tweede set startte Olhaco met Joris Weulink, Tim Veldhuizen, Bart Mulder, Sander Kemperman, Rens Meijer, Alwin Mijnheer en libero Alex Dijkstra. De tweede set startte Olhaco opnieuw zwak en keek al snel tegen een 7-10 achterstand aan. Ook nu bleek dat Olhaco de 43-jarige Sander Kemperman niet kan missen, want door een hoge servicedruk en rake klappen kwam Olhaco met 16-15 voor te staan. Bij 18-19 zorgde Bart Mulder voor servicedruk, waarna Rens Meijer en Tim Veldhuizen voor een 25-20 zege zorgden.

In de derde set begon trainer Xander Arling met Joris Weulink, Sander Kemperman, Christiaan Boer, Rens Meijer, Max Veldhuizen, Alwin Mijnheer en libero Alex Dijkstra. Ook in deze set startte Olhaco niet sterk en kwam met 7-10 achter. Een sterke serviceserie van Sander Kemperman zorgde opnieuw voor de ommekeer. Na 14-11 liep het betere Olhaco uit naar 25-22 en was de 2-1 voorsprong een feit. Arling stuurde de vierde set een piepjong team binnen de lijnen met Joris Weulink, Noël de Jong, Max Veldhuizen, Christiaan Boer, Bart Mulder, Tim Veldhuizen en Alex Dijkstra. Ondanks vier foute services was Olhaco de veel betere ploeg en vooral in de beginfase was Christiaan Boer goed op dreef met enkele scores. Donitas gaf zich gewonnen en maakte teveel fouten om nog aanspraak te kunnen maken op de setwinst. Bij 17-10 voor Olhaco eindigde de wedstrijd vroegtijdig, aangezien de zaal tot 22.00 uur was gehuurd.

Zaterdag speelt Olhaco een driekamp in Deventer met Avior en Hengelo. De dames van Olhaco spelen in Groningen een toernooi tegen Donitas 3 en 4 en DIO/Bedum.